Ziua Romaniei la New York

Lume, lume! Mare anunt mare: Romania se arata New York-ului sambata 6 mai in cea de-a opta editie a festivalului “Ziua Romaniei NYC”. Si daca e sa te iei dupa formatiile anuntate, va fi o zi in care vei fi mandru ca te-a facut mama roman.

Nimic nu tipa “Romania!” ca formatia Akcent, un ansamblu de intelectuali avangardisti ce produc o muzica usturator de personala. Akcent vor lua cu asalt standurile de hot dog din New York-ul si se vor da cu taxiurile galbene si vor rade intepat de toti americanii care au hotarat sa nu-si expuna parul de pe burta.

Aceasi serata minunata le va aduce in fata fanilor romani disperati dupa “ceva de acasa” pe minunile chirurgicale din formatia Blondy, interprete a versiunii balcanica a genului post-punk. Blondy, care de fapt e Andreea Banica, e un ansamblu muzical de sani care canta despre importanta acestor sani in relatii de lunga sau scurta durata.

Pe aceeasi scena din New York va urca si matroana cartierelor periferice (mainile sus Otopeni!), doamna R&B (raget & balanganeala) Nico, care de cand nu mai poarta palarie a imbatranit cu 10 ani. Gurile rele spun ca a fost trimisa la New York pentru a se simti tanara pentru ultima data inainte sa treaca la batic, garsoniera in bloc de pensionari si regim strict de piata intre 7 si 9 dimineata.

Acest spectacol regesc e produs de multi sponsori care vor binele Romaniei, si dupa cum spune si site-ul oficial, evenimentul va fi o rupere:

“Peste 25,000 de persoane din zona New York-ului, turisti, diplomati oameni de afaceri, lideri ai comunitatii romano-americane, lideri ai bisericii romane ortodoxe si alti demnitari vor lua parte la acest eveniment. “

Site-ul uita sa mentioneze faptul ca liderii bisericii ordodoxe sunt asteptati “sa se rupa in figuri” pe versurile transcedentale ale rapsozilor romani, iar acei “diplomati oameni de afaceri” (nu eu am uitat virgula) sunt asteptati sa se taie in sabii incercand sa investeasca in viitorul formatiei Blondy si in in acelasi timp in viitorul chirugiei romanesti.

“Alti demnitari” vor ramane stupefiati, uimiti si trazniti, in timp ce liderii comunitatii romano-americane isi vor baga picioarele si vor incerca sa traga niste sfori pentru a organiza “Ziua Americii Bucuresti” unde vor presta reprezentativ Kelly Clarkson, Nelly si Iris. Intotdeauna Iris! Bine Cristi!

Pentru cei care au inteles ca treaba muzicala e de fapt decor pentru trebi mai importante in fundal, site-ul official al Zilei Romaniei in NYC ofera detalii despre cum poti baga bani in festival ca mai tarziu sa scoti pentru tine. De exemplu daca sponsorizezi cu $50,000 vei primi pe langa o masa si doua scaune: “asistenta logistica traducator si personal pentru reprezentare la New York” si “turul New York-ului si doua bilete la un spectacol pe Broadway.”

Hai Romania! Ne vedem la New York!

One Response to “Ziua Romaniei la New York”

  1. Am vrut doar sa spun ca npoi am fost de vre-o 3 ani la ziua romaniei in NY de cand am aflat,dar nu am vazut atitia romani,si sant destul romani si aici in NY,dar nu se face destula reclama..Prieteni de-ai mei ,o gramada nici nu au stiut de aceasta sarbatoare.Ar trebui sa faceti cumva reclama mai multa sa afle toti ROMANII din NY sa ne intilnim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply